Overslaan en naar de inhoud gaan

Centrale Training

Centrale training 3 maart

Op 3 maart werd er in Apeldoorn een centrale training gehouden voor een wat kleinere groep Kyudoka's. Op dit moment zijn veel leden in Japan voor het internationale seminar en de bijbehorende examens, en daardoor was de opkomst wat lager. Desondanks stonden er afgelopen zondag 18 deelnemers in Apeldoorn klaar voor een training. 

Centrale training & examens 5 februari 2023

Op zondag 5 februari was de eerste centrale training met examens van het jaar. Maar liefst 36 leden hadden zich ingeschreven om de training bij te wonen, dus het was een drukke dag. 

De dag begon met groeten en daarna een staande Yawatashi ceremonie uitgevoerd door Jaap sensei met als 1e assistent Erik sempai en de 2e assistent Lammert Sempai. Na de ceremonie was het de beurt aan de leden die geen examen zouden doen om voor te schieten. 

Makiwara training 11 December 2022

Op 11 december 2022 vond er weer een makiwara training plaats in Apeldoorn. De training is gericht op beginners, die nog bezig zijn met hun beginnerstraject, of deze al afgerond hebben, en mensen met een 5e kyu-graad. Een hoop nieuwe gezichten voor de aanwezige leraren en hun assistenten.

Na het ophangen van het net en het klaarzetten van de makiwara’s, bogenrekken en pijlenbakken, sprak Jaap sensei de groep toe om de dag te openen. Vervolgens opende Erik sempai de training met een makiwara sharei. Dit was een sharei waarbij je twee pijlen schiet, en waarin je je kiai laat horen.