Overslaan en naar de inhoud gaan

Pinksterseminar

Al vanaf het begin van de oprichting in oktober 1980 organiseert de KRN haar jaarlijkse Pinksterseminar. Tijdens het Pinksterweekend wordt er door ongeveer 40 leden drie dagen intensief Kyudo beoefend en les gegeven door enthousiaste leraren.

We hebben verschillende locaties door geheel Nederland gekend, Vierhouten, Grouw, een aantal jaren in de dojo van Hans de Wekker sensei in Zuidlaarderveen. Maar door verhuizing kunnen we geen gebruik meer maken van de Hunze dojo. De laatste jaren trainen we in het plaatsje Warffum in het noorden van Nederland wat een goede locatie blijkt te zijn. In Westernieland, een plaatsje aan de Noordzeekust en een paar kilometer van de dojo verwijderd verblijven wij met elkaar in een goed verzorgd houten huis met genoeg slaapplaatsen voor iedereen. In het hoofdgebouw doen we de gezamelijke activiteiten en gebruiken we samen de maaltijden. En natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid met een hapje en drankje 's avonds.  
Tijdens het weekend geldt: samen uit, samen thuis. Dus we verdelen alle voorkomende werkzaamheden onder elkaar.  
Mocht je liever in een hotel overnachten dan kan dat natuurlijk ook. Wel op tijd reserveren want de hotelcapaciteit in de omgeving is beperkt.

Tijdens het seminar krijgt elke leraar drie dagen een groep leerlingen onder zijn hoede zodat de leraren in de gelegenheid gesteld worden intensief les te kunnen geven. Vooraf bepalen de leraren samen wat de belangrijkste aandachtspunten van de training zullen zijn. Ook gedurende het seminar wordt met en door de leraren intensief doorgenomen hoe alles verloopt. Zowel voor leraren als de leerlingen zijn dit intensieve en leerzame dagen. Iedereen gaat dan ook elk jaar op maandagavond moe maar voldaan naar huis.