Overslaan en naar de inhoud gaan

Centrale training 3 maart

Op 3 maart werd er in Apeldoorn een centrale training gehouden voor een wat kleinere groep Kyudoka's. Op dit moment zijn veel leden in Japan voor het internationale seminar en de bijbehorende examens, en daardoor was de opkomst wat lager. Desondanks stonden er afgelopen zondag 18 deelnemers in Apeldoorn klaar voor een training. 

Na het voorschieten werd door de sensei's het onderwerp bepaald en dat zou Taihai worden en dan specifiek rondom de Sharei. Dat betekende vaak de dojo binnenlopen naar de juiste plek en toch weer vaak worden teruggestuurd naar de deur omdat het niet correct was, onder het toeziend oog van drie sensei's werden er immers weinig details gemist. Ook Jerome en Wessel mochten voor de eerste keer meelopen in de Sharei en dan natuurlijk ook schieten op de Mato. 

In groepen van vijf werd de Sharei meerdere malen geoefend en na de middag werd omgeschakeld naar een staande vorm om wat meer de nadruk te leggen op het schieten zelf. Jimmy sensei gaf daarbij les en dit gaf de overige sensei zelf ook de mogelijkheid om te schieten samen met Cor senpai. De training werd afgerond met allemaal nog een keer in Sharei schieten met daarna nog de mogelijkheid om vrij te schieten om een aantal correcties nog te proberen. 

Het was een intensieve, maar leerzame dag